DATA ENTRY,
CURA FORMS


Cura Forms wordt ingezet als tekstherkenning van gegevens op gescande documenten waarin, door middel van een template of sjabloon, aan de software exact duidelijk wordt gemaakt op welke plaats op het document bepaalde gegevens staan. Denk hierbij aan standaard formulieren en dergelijke. Template herkenning is de meest traditionele wijze van herkenning op gescande documenten. Dat wil niet zeggen dat deze techniek ouderwets en uit de tijd is. In veel gevallen is template- of sjabloon-herkenning de meest geëigende en meest effectieve wijze van herkenning.

Cura Forms techniek is bij uitstek geschikt voor handschriftherkenning. De herkenningsgraad van template herkenning is bijzonder hoog. Bij handschriftherkenning is dit overigens sterk afhankelijk van de lay-out van het formulier en natuurlijk de kwaliteit van het handschrift.

Essentieel bij het gebruik van template herkenning is natuurlijk dat de documenten een vaste structuur moeten hebben. Bij template herkenning wordt immers op een vaste plaats gezocht naar bepaalde gegevens op een document. Template herkenning wordt daarom vooral gebruikt bij formulieren, werkbonnen, declaraties, antwoordkaartjes, urenbriefjes en dergelijke. Indien de documenten geen vaste structuur hebben, zal voor herkenning van de informatie op de documenten gebruik moeten worden gemaakt van andere herkenningstechnieken zoals FreeForm- en/of patroonherkenning.